OGLASIO SE MAKRON: Poslao misterioznu poruku nakon iznenađujućih rezultata na izborima
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

izbori u francuskoj

OGLASIO SE MAKRON: Poslao misterioznu poruku nakon iznenađujućih rezultata na izborima

Nijedna grupacija prema trenutnim projekcijama nema većinu

Objavljeno: 20:52h

Francuski predsednik Emanuel Makron "poziva na oprez" posle prvih rezultata glasanja u drugom krugu vanrednih parlamentarnih izbora!

Izvori francuskih medija iz okruženja francuskog lidera navode da je centralistički blok "veoma živ" nakon ovih rezultata. Makron je prema navodima medija rekao i da rezultati parlamentarnih izbora "ne pokazuju ko će vladati" državom.

Koalicija "Zajedno" kojoj pripada i Makronova stranka Renesansa, podsetimo, osvojila je prema anketi IFOP-a između 150 i 180 mandata i donekle je popravila utisak posle prvog kruga, mada je izgubila skoro 100 poslanika u odnosu na izbore 2022. godine.

Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Procena IFOP-a za emiter TF1 navodi da je pobednik izbora Novi narodni front koji bi mogao da ima između 180 i 215 mesta u parlamentu. Nacionalno okupljanje je nakon ubedljive pobede u prvom krugu završilo na trećem mestu i sa saveznicima ima između 120 i 150 poslaničkih mesta.

Nijedna grupacija prema trenutnim projekcijama nema većinu.

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.